Häxans årshjul

Sedan 2018 har jag arbetat med boken Vrede i Älvdalen, men researchen har tagit långt mycket längre tid än jag hade väntat mig.

Jag ville skriva en bok där tre religioner möttes; en matriarkal naturreligion, katolicismen och protestantismen. Dessa tre religioner skulle jag gestalta genom Olof, Kristina Gyllenstierna och Gustav Vasa.

Men det visade sig mer komplicerat att tränga in i religionerna än jag hade väntat.

Här kan du läsa ett inlägg från den 4 februari 2021 där jag försöker bearbeta information jag läst.

Lördagen den 17 augusti avslutar jag researchen genom föredraget ”Häxans årshjul” tillsammans med Österlenhäxan Shaeen Svanede.

Sedan urminnes tider har människan levt i symbios med naturen. 

Under ett dygn får du följa med Österlenhäxan Shaeen Svanede och tidsreseguiden Annika Andebark på en tidsresa via de spår naturreligionen lämnat i 1500-talets dokument till det magiska Ales stenar. 

Resan inleds på Klostret i Ystad lördagen den 17 augusti kl 13 och avslutas på Österlens museum söndagen den 18 augusti kl 11-12. 

Via Avalonia tour kan du köpa biljetter till en kvällsmeditation respektive en morgonmeditation på Ales stenar där du med fantasins hjälp får resa i tiden. 

Länk till Avalonia tour https://avaloniatour.com

I augusti 2020 höll Anna Vild en kulningsworkshop på Ales stenar. På samma resa träffade jag Shaeen Svanede för första gången. Den 18 augusti arrangerar Avalonia tour en morgonmeditation vid skeppssättningen där du i fantasins hjälp reser i tiden.

Vrede i Älvdalen

Sedan 2018 har jag letat efter spår i bevarade källor. Vad trodde de på innan asatron?

Jag kom fram till att solen och månen har tillbetts sedan stenåldern. Under katolicismen styrdes året av helgondagarna och dessa bestämdes av månen. I Kristina Gyllenstiernas bevarade bönbok finns en lathund till att förutse högtiderna. Googla gyllentalen om du vill veta mer.

Att samla bevis (26 februari 2021)

Kristinas bönbok (24 februari 2023)

Nådiga fru Kristinas andaktsbok (4 februari 2023)

Uråldriga legender om solen och månen (7 mars 2023)

Erik (18 maj) och Bartolomeus (24 augusti) – kopplingar till månhögtider?

Här hittar du alla inlägg i kategorin Vrede

Avalonia tour

Under 2020 ägnade jag mycket tid åt att lägga grunden till Tidsresebyrån. Tyvärr havererade samarbetet med Anna Vild. Hösten 2023 bildade jag Avalonia tour tillsammans med Shaeen Svanede och Charlotte Lilja Engman.

Medan jag skriver böckerna kommer de erbjuda upplevelser där du med fantasins hjälp kan resa till de kulturer som fanns innan kristendomen.

I år har vi testat olika upplevelser som du kommer kunna ta del av på min youtubekanal i vinter i samband med att 2025 års resor släpps.

Är du nyfiken på att veta mer träffar du oss helgen den 17-18 augusti på Österlen!

Mer info hittar du på Avalonia tours hemsida.

Följ oss gärna i sociala media

Facebook

Instagram

På min youtubekanal Tidsresebyrån hittar du bokningsbara tidsresor, bl a de som kan bokas via Avalonia tour.

Lämna ett svar