Frasigt laxskinn

Ett sätt att minska matsvinnet är att förädla det du skulle ha kastat.

Feeders hittade jag det här receptet på hur man tar tillvara laxskinnet från den varmrökta laxen:

INGREDIENSER

Laxskinn
Socker
Salt
Neutral olja
Valfri krydda som t ex fänkål, chili, hot sauce.

GÖR SÅ HÄR

1. Skär laxskinnet i remsor, ett par cm breda. Lägg i en skål. 

2. Strö lite socker, salt och eventuell krydda över remsorna och rör runt så det fördelas någorlunda jämnt. Eventuellt kan du tillsätta lite neutral olja också beroende på hur fet laxen är. 

3. Lägg remsorna platt med köttsidan nedåt på en bakplåt eller liknande form. 

4. Ställ in i ugnen i 250 grader i ca tjugo minuter. De ska bli torrfrasiga och gyllene. Håll koll så de inte bränns, men ta inte ut dem medan de fortfarande är sladdriga. 

Här hittar du fler recept

Lämna ett svar