Igår fick jag livet!

Ligger kvar i sängen och känner tacksamhet fastän att klockan är över två.

Tillåter tröttheten komma ifatt. Landar i alla känslor. Och skriver.

En text om gårdagens mirakel som jag skickade till Ylva Regler.

Långa meddelanden i chatten ”Familjen” och det här inlägget på instagram:

”Så här lycklig är en skribent som nyss ”fått” 25 år till att leva. 
.
För en vecka sedan insåg jag att det var kört. 
.
Beaktat hur snabbt cancern hade växt, dess tjocklek och att cancerceller delar sig insåg jag att med operation den 12/8 skulle det vara kört. Då skulle det vara försent att göra något.
.
Troligen skulle jag inte ens hinna uppleva Theas första jul. 
.
Jag bestämde mig för att ta hjälp av alla de kunskaper och erfarenheter jag förvärvat under mina 55 år på jorden. 
.
Och jag bestämde mig för att hitta sätt att efteråt kunna se på cancern med tacksamhet – att i allt detta djävliga fanns det också möjligheter till klarsyn och nya insikter. 
.
Kl 9.01 hade jag utsett teamledare den sista fasen – vård i livets slutskede och ceremonier för de som finns kvar. 
.
Via Messenger frågade jag om de kunde åta sig uppdragen och talade in hur jag ville ha det. Jag hade några dagar tidigare kontaktat begravningsbyrå och haft introduktionsmöte med teamledarna för fas 1. 
.
Detta var den sista pusselbiten innan jag skulle påbörja min träning inför långloppet. Mer än så kunde jag inte göra. Jag hade gjort allt som stod i min makt. 
.
Det blev 32 röstmeddelanden till slut – flera gånger fick jag avbryta pga panikångestattacker – men då stängde jag bara av inspelningen och använde reikin för att ta mig igenom. 
.
Mötena med mitt inre mörker gav nya insikter om vad jag var tvungen att släppa för att ge energi till min kropp att bekämpa cancern. 
.
Samtidigt använde jag uråldriga sätt att ”lova” för det fall jag blev frisk. 
.
Större och större lovade jag. 
.
Det tredje löftet var att ägna varje dag åt skrivandet – inte några andra projekt eller åtaganden – bara jag fick vara med på Theas 25 års dag. 
.
Då ringde telefonen. 
.
Det var en administratör från sjukhuset som fått in ett återbud. Hon hade läst mitt rop på hjälp som jag skrivit från hjärtat i 1177 och tänkt på mig. 
.
På torsdag är det dags för operation. Och jag vet att min bön på 1177 hjälpte. Den som beskyddar kommer vara med mig 😇 hela vägen 🙏”

Och jag talar – i telefon (med sjukvårdspersonal på MAS, med min syster, med Anette Johansson, med Vivi Vajda, med Cykelhandlarens son Johan och med båda mina barn.

Jag talar in röstmeddelande och meddelanden på telefonsvarare till ännu fler i mitt nätverk.

Jag är lycklig trots att jag inte vet vilka behandlingar som väntar – men jag är övertygad om att jag är beskyddad. Gårdagens mirakel berättade att om jag fortsätter att göra allt som står i min makt så kommer jag att överleva.

Cykelhandlaren vill bara leva i nuet – men för att vinna kampen mot Cancern behövs det planering, djävlar anamma och en stor portion tur.

Så här ser min planering ut.

Fas 1 (t o m den 30 augusti 2024)

Här tänker jag planera som för ett ultramaraton – maten, fysiken, mentalt.

Vi har några delmål framför oss:

18 juli kl 11.30 operation på MAS (Malmö allmänna sjukhus)

Fram till dess är det fokus på att ta hand om mig själv och ha roligt.

(I morgon lördag kommer min fantastiska hudläkare, Kerstin Örsmark, och jag ska berätta för henne om de skånska dinosaurierna. På söndag ska jag till Ingeborrarp för att vara med på Anette Johanssons första workshop kl 14–16. Måndag – onsdag fortsätter jag arbetet med ledningsgruppen i mitt Läketeam samt förberedelser av släktträff lördagen den 20 juli. På onsdag eftermiddag lastar Cykelhandlaren cyklarna så drar vi ner till Malmö för cykelupplevelser och hotellövernattning.)

Socialt umgänge med fokus på att fira livet och glädje!

(Du som har frågor om hur jag mår eller cancer hänvisar jag vänligt men bestämt till någon i mitt läketeam – du hittar presentation i slutet av inlägget).

13 juli – firar jag livet med min hudläkare Kerstin Örsmark!

10.00 Samlling vid Jönssons cykelaffär för presentation av Wramgården. Vid uppehåll besöker vi även Triasträdgården.

Fika med Leif Thörnqvist på Billesholmstraktens hembygdsförening. Det kommer finnas kaffe och bulle till fem personer mot en donation till Billesholmstraktens hembygdsförening om minst 50 kr/person.

Därefter kör vi till Gruvmuseet i Bjuv (fram till och med den 11 augusti är gruvmuseet öppet tisdagar–söndagar 13–16). Är det vackert väder avslutar vi vid dinosauriesjön.

20 juli – en fest för livet istället för begravning

Den här dagen har jag bjudit in släkten. Tanken var att jag skulle göra smörgåstårtor och broccolisallad, men eftersom jag är nyopererad får det bli köpt smörgåstårta och köpekakor. Eftersom jag kände till cancerrisken när jag började planera har jag delegerat ansvaret till mina kusiner Anna och Kristin. Ikväll ska Kristin ringa mig och vi får diskutera det praktiska tillsammans med Cykelhandlaren.

Cancern och vårens dödsfall har fått mig att inse att livet inte väntar.

Tänkt program:

Smörgåstårta i reikirummet.

Trädgårdsvandring och musik i Triasträdgården.

Tipsrunda till dinosauriesjön med möjlighet att cykla, bada och paddla kajak. (Här finns frågor till tipsrundan – men jag behöver hjälp med att ”fixa” den)

Korvgrillning vid dinosauriesjön.

23 juli Skånesaurus

Samma dag som jag fick cancerbeskedet fick jag ett sms från Cecilia Holmlund. Årets dinosaureidagar kommer arrangeras av scoutkåren i Ekeby och jag känner att jag släpper taget.

24 juli vänskap

Elna-Katrin Håkansson träffade jag i förskolan. När jag var övertygad om att inte överleva julen bad jag henne komma och hälsa på mig. Hon kommer den 24 juli och håller mig sällskap på obestämd tid.

27 juli familjen

Cykelhandlarens son och Dana har blivit två viktiga personer i mitt liv. Den här dagen har vi bestämt att träffas.

30 juli Skånesaurus (12 platser)

Samling vid Jönssons cykelaffär kl 14. Du kan reservera plats genom att köpa antologin Skiftet här, annars är det först till kvarn som gäller.

2 augusti Föredrag för Rotary i Höganäs

3 augusti Theas barndop

8 augusti – analyssvar och sommarträff med 4verkerigänget

Planering av vilka investeringar som behövs för att ge mig bästa möjliga förutsättningar vinna över cancern. (Kan handla om en bil, ett orangeri, en bioanläggning, massagebänkar etc. Projektledare: Johan Larsson med hjälp av 4verkerigänget.)

9-11 augusti Systerhäng

12-16 augusti Firande med delar av mitt Läketeam

Lovade hen som beskyddar att bjuda dem till Kalmar så att vi tillsammans kan se utställningen Häxor och gå på föreställningen Häxor som visas (för sista gången) den 15 augusti.

17-19 augusti Cykling i Hanna Isacs spår

Vecka 34-35 semester med Cykelhandlaren

Tylösand

Kosta Boda

Sinnenas SPA

Fredagen den 30 augusti – Johan presenterar sin vision för Insamlingsstiftelsen Upplev Billesholm

Lördagen den 31 augusti – guidning till förmån för Insamlingsstiftelsen Kvinnohistorier

Fas 2

När jag mötte mitt mörker och lovade saker för att få överleva lovade jag att samla in pengar till Kvinnohistorier och att ägna resterande del av mitt liv åt att skriva.

Den 2 september 2024 startar den fasen av mitt liv. Första projektet är att skriva klart Vrede i Älvdalen. Hittills har jag inte orkat skriva om all ångest, men med hjälp av cancerbehandlingarna är jag övertygad om att jag kommer hitta orden.

Det är vad jag ska ägna mig åt i fas 2.

Resten överlåter jag till mitt Läketeam att planera och arrangera.

Fas 3 inträder förhoppningsvis inte förrän i maj 2049

Malignt melanom är mitt sätt att rensa ut skit.

När det första maligna melanomet dök upp hade jag nyligen avslutat flera år av psykodynamisk analys där jag rensat ut konsekvenserna av den psykopat som vände personalen emot mig och bidrog till att jag blev sjuk.

Hösten 2023 påbörjade jag en ny psykologkontakt. Att lysa upp de mörkaste vrårna är ett tufft jobb. För min del bidrog det till att jag gick ner i djup depression under januari-februari. Det var när den tuffaste bearbetningen var över som jag upptäckte att födelsemärket växte.

Livet har lärt mig att jag är mottaglig för narcissister och psykopater. Kanske handlar det om hur jag släpper in dem i mitt liv. Kanske är det mitt sätt att vara som gör några av de människor jag möter till narcissister.

Det behöver jag inte bekymra mig om – för jag kommer inte släppa in några nya människor i mitt liv.

De som finns i mitt läketeam har många gånger om visat att de är att lita på – och med dem har jag alla de människor jag behöver runt mig.

Läketeamets ledningsgrupp

VD: Johan Larsson (Cykelhandlarens son)

Ansvarig för vetenskapen: Cykelhandlaren (070-2572037)

Han sköter all kontakt med läkare, kostrådgivare – ja, allt som forskningen har ”godkänt”.

Men om jag skulle ha väntat på operation skulle jag inte ha överlevt julen. därför tillsatte jag även ett spirituellt team (eller esoteriskt, holistiskt … orden är många – men vad det handlar om är att ta tillvara urvisdomen, den som många av de häxanklagade kände till utan att kunna förklara hur det fungerade.)

Ansvarig för urvisdomen: Anette Johansson – mail lerrab (snabel-a) telia punkt com.

Har du frågor eller vill höra hur det är med mig är du välkommen att kontakta dem.

Nu tror jag att alla som behöver informeras har informerats.

Klockan är 15:22 och Cykelhandlaren har tjatat ett antal gånger på mig att jag måste ut i friska luften, men jag kände att allt det här behövde göras först.

Nu är jag klar.

Nu är mitt fokus att LEVA – fullt ut! Utan alla de där negativa energierna som Kålle orsakar.