Salomonkrog hittade vi tack vare läget intill Kattegattleden. Nu återvänder vi till Salomonkrog varje gång vi besöker Bjärehalvön, men vi undviker Kattegattleden. Sträckan från Grevie till Salomonkrog har vi döpt till Ilskans backe. Det finns så många betydligt roligare vägar att cykla upp till Salomonhög.
På Salomonkrog är det lunchbuffé där du kan äta så mycket du vill. Det gör jag också – särskilt av de olika salladsinläggningarna. Varmrätten är som en ordinär dagens – vare sig bättre eller sämre. Det är inte varmrätten som får oss att återvända. (Igår serverades kokt tors respektive kalkon, men så här i efterhand kunde jag ha avstått från varmrätten).
På Salomonkrog är det den fantastiska salladsbuffén som lockar. Det finns restauranger som erbjuder större salladsbuffér än Salomon krog – ändå är det ingen som slår deras utbud.
Jag tror det är sättet att kombinera de olika grönsakerna till nya innovativa rätter som imponerar på mig. Dessutom smakas det att rätterna är tillagade med bra råvaror och så mycket kärlek.
Söndagens bästa rätt blev de baconinlindade dadlarna – och jag gjorde undantag från dieten. Dessutom konstaterade vi att den inlagda sillen var den bästa vi någonsin ätit. Vi måste helt enkelt pröva julbordet på Salomonkrog.
Den här gången hade vi tänkt att avstå från efterrättsbuffén, men när jag såg citronkladdkakan och valnötspajen var jag bara tvungen att göra ännu ett undantag. Vi bestämde oss för att dela på en tallrik och absolut inte ta om. Vid tidigare besök har jag ätit så mycket att jag knappast kunnat röra mig efteråt. Det är ju så himla gott!
Och det var tur att vi bestämt oss för att inte ta om. Den där valnötspajen skulle jag kunnat äta massor av! Men eftersom det inte blev något toffelinköp lär vi återkomma till Salomonkrog snart igen!
På söndagar kostar lunchbuffén 150 kronor utan efterrätt. Efterrättsbuffén kostar 50 kronor.
Och nej – vi får varken ersättning eller rabatt av Salomonkrog för detta inlägg.
vLogg från Salomonkrog
Efterrättsbuffén den 2 september 2018