Rapsen blommar för tredje helgen tack vare att sommarvärmen pausar.
Det är matrunda på Österlen. I Skillinge berättar Karin om sparrisodling och bjuder på värmande soppa (60 kr för två djupfrysta portioner. Vid tillfälle ska jag köra dit och köpa.) Enligt Karin är sparris bästa hälsomaten. Nästan fri från kalorier och laddad med nyttigheter. Bättre än broccoli.
Genom blommande rapsfält hamnade vi i Gislöv och nya byggnadsvårdsbutiken Tranes. Mm.. Doft av linolja och gediget intryck. En”evighetsdisktrasa” inköptes till kontoret. Daglig kokning i diskmedel … Får väl se om det är något som funkar ..
På Åbergs trädgård var parkeringarna välfyllda – men det fanns gott om platser i cafeet. Värmande soppa med sallad istället för matrundemackan trots dess målande beskrivning.
Åh, alla dessa spännande växter … Skulle vilja ha allt men beslutar mig för att inte göra ett enda spontanköp.
Istället blir det nässelsalt och örtsalt på Österlenkryddor, Rött te med mäktig festivalbakelse på Olof Viktors innan färden gick norrut till Bondrum och invigningen på Ecotopia.
Vilken miljö! Här bygger Karin och Roland en mötesplats kring hållbarhet och permakultur. En ung arkitekt från Sydafrika ritar. Roland bygger och Karin står för visionerna. Ett spännande projekt av verkliga samhällsentreprenörer!
Solen skiner – idag är det matrundans sista dag. Varken Gunnarshög eller Orelund hanns med – men idag bara är jag. Tiden ska få vara oändlig. En kort löparrunda och en stund på gymmet innan det stänger kl tre. Massor av tid för tankar inför veckan! Känner att tankarna är klara efter gårdagen. De där avbrotten – att inte tänka på företaget – är viktiga!